Voss – Geilo & Dyranut – Geilo — 17.08.2019

Voss – Geilo ENG

Om rittdagen

DSC_1361 - Version 4-2

  • Startsted?

Voss-Geilo starter ved idrettshallen på Voss. Veien inn til idrettshallen vil bli stengt for biler. Kjører du til Voss må du finne parkering andre steder. Dyranut-Geilo starter ved matstasjonen på Dyrant.

  • Start tid?

– Voss-Geilo Earlybirds forlater Voss kl. 09.00.
– Første ordinære pulje sykler fra Voss kl. 10.00 (de siste før 10.30).
– Starttid fra Dyranut blir kl. 13.00.

  • Hva skal jeg ha med meg til start?

Alle syklister kan ta med seg en sekk med klesskift, som man kan levere i startområdet. Denne vil bli transportert til Geilo. (Gjelder også for Dyranut-Geilo) Sekken skal merkes med bagasjelappen som deles ut med startnummeret.

Vi anbefaler også at syklistene har med en tynn vindjakke i baklommen under turen, da de skal over Hardangervidda og kan oppleve litt vind, kaldt og/eller vått vær.

  • Matstasjoner underveis?

Det blir 2 matstasjoner og 3 drikkestasjoner underveis på sykkelrittet Voss-Geilo. Første drikkestasjon er i Ulvik (etter ca 43 km). Første matstasjon er i Eidfjord. (etter ca 65 km).

Det er ikke mange km til Vøringsfossen men bakken er anstrengende og flere vil ønske/ trenge påfyll av drikke. Ved Vøringsfossen (etter ca 80 km) er det en drikkestasjon. På løypens topppunkt  blir det mulig med påfyll av fast føde igjen. Rittets andre og siste matstasjon blir på Dyranut (55 km før mål). Hardangervidda er ikke bare flatt og nedoverbakke, og flere vil trenge påfyll av veske til de siste km. Siste drikkestasjon blir på Haugastøl (23 km før mål).

  • Toaletter underveis?

Det vil finnes toaletter ved start (Voss idrettshall), og ved mat/drikkestasjonene underveis. Det blir også toaletter tilgjengelig i målområdet på Geilo.

  • Utstyr – hva er lov og hva er fornuftig?

SYKKELEN: Ifølge Turrittreglementet til Norges Cykleforbund skal det benyttes en standard landeveissykkel med rett styre eller bukkestyre. Det er ikke tillatt å bruke temposykkel eller tempobøyler montert på en tradisjonell landeveissykkel. Det er ikke forbudt å sykle på en terrengsykkel, men tykke knastedekk vil gi økt rullemotstand. Dempegaffel vil også gi dårlig effekt på et langt landeveis ritt, da mye av kraften du produserer vil forsvinne ut i gaffelen istedenfor pedalene.

Alle må ha lys på sykkelen. Hvitt lys foran og rødt lys bak. Dette da løypen går gjennom en rekke tunneler. Syklister uten fungerende lys vil ikke få starte.

BEKLEDNING: Et godt råd er å ikke kle seg for varmt. Du får fort opp varmen når rittet er i gang. Om været er bra mister du fort mye væske og mineraler gjennom svette. Da kan du fort bli dehydrert, dersom du ikke klarer å kompensere ved å drikke mye. Løse armer og ben er praktiske å ha på seg, og en tynn vindstopperjakke er lurt å ha på baklommen siden vi skal opp på høyfjellet.

  • Hvor lang tid kan jeg bruke på Voss-Geilo?

Arrangementet starter puljevis fra Voss fra kl. 10.00 (Earlybirds kl. 09.00) og de første syklister forventes i mål på Geilo fra ca 14.30.

Arrangementet avsluttes på Geilo kl. 19.30. Syklister som ikke har passert siste matstasjon (Dyranut) innen 16.45, blir desverre tatt ut av rittet men vil bli tilbudt transport til Geilo. Dette er av sikkerhetsmessige årsaker, da løypevakter blir permitert, skilt blir fjernet, og mottaket på Geilo (deriblandt tidtakingsutstyr) blir rigget ned. Vi ønsker heller ikke syklister ute på Hardangervidda i løpet av natten.

  • Miljø?

Vi oppfordrer alle til å tenke på miljøet under arrangementet. Vennligst ikke kast søppel fra deg i naturen. Ta vare på drikkeflasker, papir og annet emballasje og kast det på matstasjonene eller i målområdet. VI sykler i Norges fineste natur. La oss holde det slik.