Utetrening med Safer Cycling


FØR TURRITTENE

Enkelte av våre Safer Cycling guider leder treningsturer, uavhengig av klubbtilhørighet, de siste ukene før Bergen-Voss. De fremmøtte syklistene blir delt inn i mindre grupper etter hastighetsgruppene de valgte i påmeldingen til Bergen-Voss. Dermed er treningene tilrettelagt for flere nivåer. De som har valgt de 4 raskeste hastighetsgruppene til Bergen-Voss regner vi med har egne treningsfellesskap og vi har derfor ingen egen gruppe for de. Alle er velkommen på våre treninger, men deltakere må tilpasse seg de oppsatte Safer Cycling treningsgruppene.

Safer Cycling (2)

I 2014 og 2015 arrangerte vi to treninger før Bergen-Voss. I 2016 øker vi antallet til åtte! Hver søndag fra Påsken (så sant været tillater det) og ut mai, vil våre Safer Cycling guider stå klar til å lede Bergen-Voss deltakere på treningsturer. Kryss av i påmeldingssystemet at du ønsker å være med og du vil få invitasjon.

https://vimeo.com/94771438#share
Video fra vår første Safer Cycling treninger i 2014.

UNDER TURRITTENE

Statistikken viser oss at nesten halvparten av våre deltakere på Bergen-Voss de siste årene, deltok for første eller andre gang. Vi har med en veldig sammensatt gruppe deltakere å gjøre, og fokuset på sikkerhet er desto viktigere. Vi må ta høyde for denne sammenblandingen av ulike erfaringer/ tekniske ferdigheter og ønsker som arrangør å være enda mer “tilstede” under rittet. Du møter derfor våre Safer Cycling guider igjen under turrittene.

Guidene er ikke kapteiner, mekanikere eller medisinsk personell, men skal oppfordre til fornuftig og sikker sykling, og de skal også motivere deltakerne som sliter underveis. Vi ber derfor alle deltakere støtte opp om Safer Cycling-kampanjen også i 2016, og samarbeide med våre guider slik at alle får en god og trygg tur til Voss i mai og til Geilo i august.

DSC_1982