Bergen-Voss & Norheimsund-Voss — 06.06.2020

Bergen – Voss ENG

Mer info om Bergen-Voss treningsplan

Treningspla_overskrift

Hvem har laget den?

Skjermbilde 2016-01-03 kl. 18.25.33Det er hovedtrener for Bergen CK ungdom, Olav Gautestad som har laget treningsplanen. Olav vokste opp på sørlandet og slet ut utallige sykkelsko i Søgne sykkelklubb fra han var 12 og frem til juniorklassen. Som 18 åring trappet han ned som syklist og tok etterhvert fatt på medisinstudier. Noen år senere fant han frem sykkelen igjen og ble en ivrig mosjons syklist i Bergen CK før han tok trenerutdanning og ble hovedtrener for våre talentfulle ungdommer. Olav er også en av våre erfarne Safer Cycling guider.

Hvem er den beregnet for?

Treningsplanen kan brukes av alle. Alle får basis planen pluss alternative treningsøkter for de som ønsker noe mer. 

Basisplanen alene passer for mosjonister med ambisjoner om en snitthastighet under 27 km/t. (tilsvarer over 6 timer effektiv sykkel tid til Voss) Har du ambisjoner om å sykle med en snitthastighet over 27 km/t (tilsvare under 6 timer effektiv sykkel tid til Voss) anbefaler vi at du velger de alternative treningsøktene.

Hvordan er planen bygget opp?

Treningsplanen er firedelt.
- Base 1 = 4 uker (18. januar - 14. februar)
- Base 2 = 7 uker ( 15. februar - 3. april)
- Oppkjøring = 7 uker ( 4. april - 22. mai)
- Siste forberedelser = 2 uker (23. mai - 4 juni)

De elleve første ukene (Base 1 og 2) brukes til å bygge grunnmotoren gradvis over tid. De neste syv ukene (Oppkjøring) forbereder vi en formtopp. Dette gjør vi ved å øke intensiteten på treningsøktene. De to siste to ukene (Siste forberedelser) skal vi bygge overskudd frem mot den store dagen, lørdag 4. juni.

Er det mulig å hoppe inn i planen underveis?

Det lar seg gjøre, men jo senere du begynner, jo tyngre vil treningene føles. De elleve første ukene (fra 18. januar) er med på å danne grunnlaget for hardere treningsøkter lengre ut i treningsplanen.

Trening med andre?

I samarbeid med Sats Elixia på Nesttun blir det arrangert 2 felles spinningtimer og 2 basistreningsøkter i løpet av vinteren. Etter påsken begynner våre Safer Cycling guider med fellestreninger ute, 8 utetreninger totalt.

Spørsmål underveis?

Vi har opprettet en egen facebook side for «Trening med Safer Cycling». De som følger vår treningsplan vil få anledning til å stille treningsrelaterte spørsmål til våre erfarne Safer Cycling guider.

Hvordan kjøper jeg treningsplanen til Bergen-Voss?

Treningsplanen kjøpes i påmeldingssystemet til Bergen-Voss samtidig som du melder deg på rittet. Den koster kun kr. 99,-. Meld deg på Bergen-Voss tidlig i år og få fullt utbytte av treningsplanen.

Tren med oss til BERGEN-VOSS!