Æresmedlemmer i Bergen CK

På årsmøtet 10. mars ble det utnevnt to nye æresmedlemmer i Bergen CK, Øystein Svein Håland og Håkon Vidar Sylta.

Øystein Svein Håland
Øystein Svein Håland er født i 1958. Han har en variert bakgrunn bl.a. som platearbeider og ambulansesjåfør, men han er mest kjent som nordsjø dykker, noe han begynte med på 80 tallet. Der hadde han bl.a. Børge Ausland og bror Årne Håland som kollegaer. Øystein har foretatt dykk ned på imponerende 180m dyp! Nå jobber han som dykkerinstruktør hos Høyskolen på Vestlandet, hvor han bl.a. har hatt Bergen CK rytter Kristoffer Madsen som elev.
Øystein har vært en aktiv Bergen CK veteran siden første halvdel av 2000 tallet. Han har syklet Bergen-Voss 17 ganger, Trondheim-Oslo, Birken, Nordsjørittet, Nordjylland rundt, Sjælland rundt og mange andre ritt for Bergen CK. Han har deltatt mange år på klubbens treningsleir i syden og han har også vært Safer Cycling guide i mange år.
Han har engasjert seg i klubbens drift som styremedlem, 4 år under styreleder Hans Jørgen Morvik. Han har også bidratt med utallige timer som arrangør for klubbens aktive ritt, som vaktsjef, sambandsansvarlig og mye annet. Han var også svært aktiv da klubben arrangerte NM i 2012. Med sin allsidig teknisk bakgrunn har han vært en uvurderlig resurs for klubben.
Det er med stor glede at Øystein utnevnes til æresmedlem i Bergen CK.

Håkon Vidar Sylta
Håkon Vidar Sylta er født i 1970 og er 2. av tre generasjoner Sylta i Bergen CK. Han begynte å sykle i Bergen CK fra 11-12 års alderen og fortsatte til han måtte gi seg som juniorrytter pga skader. Da far Roald Sylta ga seg i arrangementskomiteen til Bergen-Voss på 2000 tallet rekrutterte han Håkon Vidar inn i komiteen.
Håkon har vært en viktig brikke i Bergen-Voss arrangementet. Da Bergen-Voss ble arrangert utelukkende på dugnad så ordnet Håkon og resten av komiteen alt på forhand, sørget for at alt var på stell ved start for så å sykle selv til Voss og gjøre dugnad der. Håkon Vidar har syklet Bergen-Voss 19 ganger! En viktig jobb Håkon hadde var catering og organisering av matstasjoner og alt som skulle opp til idrettshallen på Voss. Kontakt med matsponsorer, organisering av premier og mye mer. Helt frem til ifjor har Håkon bidratt med store og små oppgaver knyttet til Bergen-Voss. I forbindelse med NM 2012 og VM 2017 var Håkon en viktig bidragsyter.
Da sønnen Marius ble aktiv rytter i Bergen CK så engasjerte Håkon seg i den aktive gruppen, som sjåfør, mekaniker, reiseleder, kasserer…og masse mer. Håkon har vært en svært verdifull mann for klubben. Et forbilde for mange, meg selv inkludert!
Det er med stor glede at Håkon Vidar utnevnes til æresmedlem i Bergen CK.

Nils Olaf Solberg
Daglig leder – Bergen Cykleklubb