Mallorca treningsleir 2019

Våren er i anmarsj, og for å få en boost på formen reiste 16 veteraner til Mallorca uken før påske. Drømmer du om sol og varme, sykle i kort-kort, oppleve sjarmereden landsbyer og godt fellesskap er dette stedet å reise!
Vi bodde på hotell El Cid på strandpromenanden i nærheten av Palma. Det er et flott utgangspunkt, med kort vei til både fjell og flater. Det ble daglige turer på ca 10 mil med blanding av flater og klarting, samt to mer utfordrende turer.
Tirsdag 09.04 syklet vi helt ut til fyret på Cap de Formentor (spissen nord for Alqudia) – en tur på 193km. Rene pilgrimsferden for syklister og folksomt i begge retninger. Flat tur med unntak av siste 20 km før fyret, hvor du må over to topper ala Gullfjellet. Majestetisk naturopplevelse!

Fredag 12.04 var det duket for klatreetappe til Sa Calobra – 682 moh. Noen ivrige fjellgeiter syklet bakken fra begge sider. Fra sjøen er det en sammenhengende bakke på 9,4km med 7% stigning! Totalt ble det 170km og nesten 3000 høydemeter denne dagen.

Vi syklet stort sett sammen som en gruppe, men noen dager delte vi oss etter ambisjonsnivå. Flere deltakere er godt kjent på øya, og loser oss andre rundt på sykkelvennlige veier med lite trafikk.
En typisk dag har oppmøte kl 10, så sykler vi et par timer før vi tar en kaffe/Cola stopp. Så sykler vi et par timer til før det er (varm) lunsj i en koselig landsby. De sterkeste bytter på å dra og ved tekniske problemer stopper vi og venter.
I 5 tiden er vi tilbake ved hotellet, og da blir turen evaluert og oppsummert over en cerveza på strandpromenanden. Felles middag kl 1930 med rikholdig buffet og så får hvile beina til neste dag.
En fantastisk opplevelse som virkelig anbefales, både treningsmessig og sosialt!

Vi leier fine carbon sykler med ultegra utsyr for rundt 1500 kr i uken, med mulighet for oppgradering til skivebrems og Di2 gir. Flybilletter med Norwegian koster ca 3000 kr og hotell med halv pensjon ca 750 kr natten – totalt ca 10 000 kr.

Lyst å bli med neste år? Bli medlem av Facebook gruppen BergenCK Mallorcasykling.