Vita med solid sesongåpning

Vita Heine viste under sesongens første NorgesCup(NC)-helg at hun i høyeste grad er å regne med denne sesongen også. Årets «nasjonale» sesongåpning i Skien bestod av rankingritt lørdag, et 3,3 km langt bakkeritt, og 110 km landeveisritt som første NC-ritt søndag.
Fra Bergen CK stilte to jenter i bakkerittet; Emilie Bentzon, som er førsteårs junior og Vita, som etter hvert har solid erfaring og mange topplasseringer i NC-sammenheng. Vita kjørte offensivt og slo til etter det siste bratthenget og gikk av med seieren. Emilie syklet inn til en flott 8. plass i sitt første nasjonale ritt.
Søndag stilte tre Bergen CK-jenter til start i K elite, som syklet 5 runder a 22 km: Vita, Karina F. Birkenes og Rikke B.Thorsheim. I tillegg stilte Emilie i juniorklassen, som startet sammen med K elite og syklet 66 km (3 runder). Totalt var det ca 60 jenter på startstreken.
Allerede på første runde ble det satt god fart i den kuperte løypa med nesten 400m høydeforskjell pr. runde. Ved første målpassering var det 6 ryttere i brudd; Vita, tre Hitec-ryttere, en CK Victoria-rytter samt en Asker-jente. Vita syklet meget sterkt og kjørte inn utallige bruddforsøk. Med Hitecs gode lagkjøring var det en nesten umulig oppgave å gå seirende ut av kampen, men Vita ga aldri opp. Hun ble til slutt, etter imponerende sterk sykling, slått av Hitecs sør-afrikanske Ashleig Moolman-Pasio i den siste bakken opp til mål.

Vita sykler