Hvordan unngå å bli våt på bena når du sykler

De fleste har vel opplevd å bli våt på bena når en har vært ute og syklet i regnvær. Mange har også gjort innkjøp av skotrekk i alt fra tøy, neopren og kansje til og med i gore-tex. Likevel har stort sette alle opplevd å bli gjennomvåt på bena, selv med relativt dyre skotrekk.

Løsningen på problemet er enkelt og billig.

Når du har tatt på deg skoene, trekker du en brødpose (6 liter pose) utenpå skoen og så tar du skotrekket over denne igjen. Regner det fælt og du skal sykle langet/klikke deg inn og ut av pedalen mange ganger, kan du gjerne bruke 2 poser pr. fot. Trekker du børdposen uten på sokkene før du setter foten i skoen, kan du få problemer med at du fort blir klam og begynner og fryse av den grunn. I tillegg vil ikke foten sitte like godt i skoen siden friksjonen av plastposen mot skoen er dårligere.

Kjøp inn en rull med brødposer og oppbevar dem i lag med skoene eller skotrekk, så har du dem tilgjengelig når du trenger dem.

PS Nr 1! Husk å trekk regnbuksen over skotrekket, så slipper du at vannet renner fra regnbuksen og rett inn i skoen.

PS Nr 2! Kjører du med oljet og barberte ben i kort bukse uten regnbukse over kan du teipe brødposene til bena med sportsteip. Teip rett over ankelen, men under øvre del av skotrekket, slik at teipen er dekket av skotrekket.