Elitesamling i Fusa

Sesongens første elitesamling ble fredag og lørdag arrangert i Fusa, denne gang som et fellesarrangement for kretsens eliteryttere.

En kvinne  og elleve menn dro fredag ettermiddag på sykkel fra Fjøsanger med kurs for Eikelandsosen, via Gullbotn og Tysse. En tur som fikk en våt start og ble våtere undervegs. Etter en punktering og tre og en halv time på våt og mørk asfalt var alle vel fremme på bostedet. Alle våte, og kanskje litt kalde, men i strålende humør etter en flott tur. Et varmt boblebad på terrassen, og varm sauna, gjorde ikke trivselen mindre.
Bostedet denne gang var en flott hytte med 20 sengeplasser og fire bad; god plass til alle. Takk til Jan Roger som hadde funnet frem til dette trivelige stedet.
Etter at både boblebad og dusj var unnagjort stod middagsbordet dekket i stuen; etter en samling rundt en velsmakende felles middag var det litt pause før det var tid for kaffe og kaker. Og begge deler ble satt stor pris på.
Utover kvelden ble det tid for mye god sykkelprat; ikke minst var det spennende å få høre Stian fortelle om et innholdsrikt sykkelliv, både i og utenfor Norge.
Etter en rimelig tidlig frokost kunne en konstatere at det fremdeles var rikelig med nedbør, og at det var tid for lagbyggingsoppgaver i nærområdet. Frode Jarle hadde laget til oppgaver som lagene fikk bryne seg kraftig på. Ikke alltid like lett å holde styr på «logikken» etter fysiske kraftprøver!
Etter lunsj var ruten mot Bergen klar; Tysse, Gulbotn og deretter via Garnes. Avreise i solid nedbør, men stadig lettere ettersom rytterne nærmet seg Bergen.
Ved ankomst Fjøsanger var en særdeles vellykket fellessamling over, og alle kunne sykle hjem i oppholdsvær. Noen bilder her.